Peste 450 de unități de transport își vor suspenda activitatea pe 9 octombrie, transmite Evenimentul.md

Peste 250 de unități de transport vor ieși în Piața Marii Adunări Naționale pe 9 octombrie, iar alți 200 din raioane își vor suspenda activitatea.  Acțiunile transportatorilor sunt în semn de protest față de lipsa de reacție a autorităților la solicitarea acestora de a majora  tariful la serviciile regulate de transport.

Reprezentanții companiilor de transport sunt gata să protesteze ori de câte ori va fi nevoie, doar ca să obțină un preț mai mare la biletele de călătorie.

„Noi vom lupta în continuare până vom obține un nu tarif. Fie în rezultatul acestui protest, fie în urma unei greve de amploare. Cred că ne vom face auziți”, a declarat Oleg Alexa – președintele Consiliului APOTA.

Întrebat cum comentează nemulțumirea cetățenilor în cazul unor scumpiri pentru transportul interurban, Oleg Alexa a declarat că sarcina de a asigura populația cu venituri aparține Guvernului, iar transportatorii nu fac decât să-și ceară drepturile.

Demersul de a majora tariful în transportul rutier de călători este susținut de 103 companii de transport, în cadrul cărora activează peste trei mii de angajați. Acestea au semnat mai multe declarații de solidarizare, adresate ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan.

Lista curselor regulate ce vor fi suspendate pe data de 9 octombrie va fi difuzată instituțiilor mass-media mâine.