Un avocat și un ofițer de investigație au fost reținuți fiind acuzați de trafic de influență, transmite evenimentul.md cu referire la Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Respectivul proces penal a fost pornit în baza plângerii depuse de către o persoană la Procuratura anticorupţie, prin care reclama acţiunile ilegale ale celor doi, care i-ar fi pretins bani, susţinând că pot influenţă procurorii şi judecătorii să muşamalizeze cauza penală de învinuire a fiului acestuia.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie au fost documentate acţiunile ilegale ale avocatului şi ale ofiţerului SPIA, inclus în grupul de anchetă cu statut de ofiţer de investigaţii, care au estorcat şi primit de la tatăl învinuitului 8 mii de euro pentru a influenţa judecătorul să-i elibereze fiul din arest, precum şi să determine procurorul să nu conteste această hotărâre, iar ulterior să recalifice faptele inculpatului într-o infracţiune mai uşoară.

Operaţiunea de reţinere a fost realizată de Procuratura Anticorupţie, de comun cu ofiţerii SPIA, avocatul şi poliţistul fiind reţinuţi preventiv pentru 72 de ore.

Pentru această infracţiune norma penală prevede amendă de cel mult 80 mii lei sau închisoare de până la 6 ani.