Polițiștii de frontieră în conlucare cu grănicerii ucraineni au reținut un mijloc de transport care a traversat frontiera de stat ilegal în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră „Criva”.

Astfel, în timpul efectuării misiunilor de serviciu, angajații secției echipe mobile a Direcției regionale Nord au observat, pe direcția localităților Criva – Mamaliga, un mijloc de transport care se deplasa cu luminile aprinse, din Republica Moldova spre Ucraina. Despre cele constatate, polițiștii de frontieră au anunțat imediat reprezentanții Detașamentului de Grăniceri Cernăuți al Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei.

La fața locului, angajații Direcției regionale Nord în comun cu omologii ucraineni, au întreprins un șir de măsuri operative, iar în rezultat pe teritoriul Ucrainei, a fost reținut un tractor de model Belorus 802, anul fabricării 2015, la volanul căruia se afla un cetățean ucrainean.

La fel, polițiștii de frontieră au identificat proprietarul mijlocului de transport, care s-a dovedit a fi un cetățean al R.Moldova, locuitor al sat.Criva, r-nul Briceni.

Din declarațiile bărbaților s-a stabilit că tractorul a fost adus în Ucraina în mod fraudulos, motivul fiind diferența de preț al acestuia, dar și taxa mare de import.

Pe cazul dat a fost pornit dosar penal pentru contrabandă în proporţii deosebit de mari, conform articolului 248, p.5 CP al R. Moldova, dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă de la 3 la 10 ani privațiune de libertate.

Totodată, pe numele cetățeanului moldovean a fost pornită și o cauză penală, conform prevederilor art. 362 alin. (1) al Codului Penal al R. Moldova, pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Unitatea de transport a fost predată părții moldovenești și indisponibilizată pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră „Criva”, până la elucidarea tuturor circumstanțelor.