Cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, Direcția Cultură a Primăriei Chișinău invită publicul la un concert extraordinar „Misterele muzicii în Noaptea Muzeelor”. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 20 mai, în scuarul Muzeului Național de Istorie a Moldovei (Monumentul Lupoaicei).

Organizatorii evenimentului, Direcția Cultură a Primăriei Chișinău și Muzeul Național de Istorie, prezintă un program artistic susținut de Orchestra simfonică condusă de unul dintre cei mai tineri dirijori din Republica Moldova – Dumitru Cârciumaru.

Vor răsuna capodopere ale muzicii clasice, de Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Giacomo Puccini, Gioachino Rossini, Aram Khachaturian, precum și ale maeștrilor Eugen Doga, Constantin Rusnac, dar și hituri internaționale de Mick Jagger, Carlos Santana, Adele etc. Bijuterii muzicale, de la clasică până la modern, vor fi interpretate de Mariana Bulicanu, Ana Cernicova, Ion Tomofti, Olga Vlaicu, Tatiana Vârlan, soliști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”; Tania Cerga, Andrei Glavan, Cristina Pintilie, Lilian Severin, Marcel Roșca și de cel mai tânăr participant – Vasile Tinei, elev al Liceului „Ciprian Porumbescu”.

Concertul va avea loc în aer liber, în curtea Muzeului, iar spectatorii sunt îndemnați să vină cu pături. În caz de ploaie, concertul va avea loc în incinta Muzeului Național de Istorie. Intrarea este gratuită, începerea la ora 19.30.

Ziua Internațională a Muzeelor este marcată anual pe 18 mai, dar și în jurul acestei date instituțiile culturale din întreaga lume organizează diverse acțiuni. În Noaptea Muzeelor, toate muzeele din Republica Moldova își vor deschide porțile concomitent cu alte câteva mii din întreaga Europă. Evenimentul este la a XII-ea ediție și are scopul de a atrage tinerii prin diverse acțiuni și expoziții.