barbat-dupa-gratii-inchisoareUn locuitor al capitalei, în vîrstă de 38 de ani, a fost condamnat recent la 10 ani de detenţie pentru escrocherie şi delapidarea averii străine, săvîrşite în proporţii deosebit de mari.

Procuratura mun.Chişinău a demonstrat prin probe că, în intervalul august – septembrie 2013, activînd în calitate de depozitar-vînzător la o firmă din Chişinău, inculpatul a însuşit ilegal produse alimentare pe care le avea în administrare, şi anume: 600 saci cu zahăr, peste 42 tone de pui broiler congelat, crupe, conserve etc. În total, potrivit estimărilor efectuate de procurori, inculpatul a prejudiciat agentul economic cu aproximativ 1,8 milioane de lei. Procurorii au mai stabilit că toate bunurile sustrase inculpatul le-a realizat, iar banii obţinuţi i-a folosit în scopuri personale.

Într-un alt episod, inculpatul a fost acuzat de procurori că sub pretextul efectuării unor tranzacţii economice benefice pentru o întreprindere, a dobîndit prin înşelăciune 19 mii de dolari de la directorul acesteia.

De precizat că, deopotrivă cu pedeapsa închisorii, instanţa de judecată l-a obligat pe inculpat să restituie părţilor vătămate suma integrală a pagubelor materiale cauzate prin infracţiuni.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

 

Serviciul de presă al Procuraturii Generale