canepaPoliţiştii de frontieră desfăşoară în perioada 30 mai – 31 august 2014 operaţiunea specială „MAC2014”. Acţiunile au loc în scopul combaterii traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistării şi nimicirii plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificării persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră. În contextul acestei operaţiuni, la doar 800 metri de frontiera cu Ucraina a fost depistat un lan de cânepă, care se întindea pe o suprafaţă de un hectar.

La data de 3 iunie, ofițerii de investifații speciale din cadrul Direcției regionale Est au realizat mai multe acţiuni operative şi de profilaxie în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Caplani. În rezultat, pe terenul agricol de la marginea satului Caplani, a fost depistat un lan, pe care creştea aproximativ 150 mii de plante de cânepă. În urma investigaţiilor de la faţa locului, s-a stabilit că plantele nu au fost special cultivate şi îngrijite. Totodată, proprietarul terenului, un locuitor din Crocmaz, a declarat că mai mult de 4 ani nu prelucrează pământul. În prezenţa acestuia, cânepa a fost nimicită prin discuire.

Plantaţia de cânepă, în cazul în care nu era descoperită și ajungea la maturitate, traficanţii de droguri urmau să obţină un produs final de peste 15 tone de marijuană în formă uscată.

Investigaţiile pe cazul dat continuă în vederea identificării persoanelor responsabile de plantarea cânepei.