Incendiul, care a izbucnit după confruntări între imigranţi şi forţele de ordine, a distrus o mare parte dintr-o tabără de refugiaţi aflată în apropiere de oraşul francez Dunkerque, au anunţat autorităţile regionale şi pompierii, potrivit agenţiei de ştiri Reuters și Mediafax.

Cel puţin şase imigranţi au fost răniţi în urma unui incident violent în incinta taberei Grande-Synthe, care a cauzat intervenţia poliţiei. Acţiunea a dus la confruntări între forţele de ordine şi peste o sută de imigranţi.

Un imigrant a fost lovit de o maşină pe o autostradă aflată în apropierea taberei şi este în stare critică. Alţi trei imigranţi au fost înjunghiaţi.

Incendiul a izbucnit în seara zilei de luni şi s-a răspândit rapid, distrugând o parte însemnată a locuinţelor din lemn în care erau găzduiţi peste o mie de imigranţi, cei mai mulţi dintre ei de origine kurdă.

Un purtător de cuvânt al autorităţilor regionale a declarat că peste o jumătate din tabără a fost distrusă, precizând că 165 de persoane au fost mutate într-un adăpost improvizat.

Refugiaţii din această tabără sunt din state sărace şi devastate de război din Orientul Mijlociu şi Africa, cei mai mulţi dintre ei dorind să ajungă în Marea Britanie.