Poliţiştii sectoarelor Botanica, Râşcani şi Ciocana ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au organizat şi desfăşurat razii specializate de depistare şi nimicire a plantaţiilor de cânepă sălbatică, acţiuni petrecute în cadrul operaţiunii MAC 2017, iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei.

Astfel, în comuna Hulboaca pe un câmp a fost depistată o fâşie de cânepă sălbatică, în jur de 4000 de plante ce creşteau haotic şi aveau o înălţime de peste doi metri. La faţa locului au fost solicitaţi angajaţi ai serviciilor de salubrizare cu echipament special, fiind întreprinse lucrări de nimicire prin ardere a tufelor de cânepă.

O altă fâşie a fost depistată şi nimicită în sectorul Botanica, pe o suprafaţă de 100 de metri creşteau în jur de 2 000 de plante de cânepă, fiind cosite şi nimicite prin ardere la faţa locului.

Iar în comuna Bubuieci a fost depistat un lot de pământ, pe care erau cultivate plante de cânepă pe o suprafaţă de aproximativ 25 ari. Ofiţerii de investigaţii urmează să identifice proprietarul lotului de pământ, pentru a depune explicaţii în legătură cu cultivarea şi creşterea plantelor. Conform legii, el riscă să fie cercetat penal şi sancţionat cu amendă în mărime de la 4 000 lei la 8 000 lei sau  muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 100 de ore.