f posta 6Angajații poștali din Cantemir au avut astăzi parte de o sărbătoare dublă. De Ziua mondială a Poștei și a lucrătorului poștal, în oraș a fost inaugurat un nou Centru poștal. Oficiul a fost reconstruit, modernizat și dotat cu echipamente de ultimă generație. Prezent la festivitate, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a felicitat angajații oficiului poștal cu trecerea în ”casă nouă” și a menționat că modernizarea serviciilor poștale este o prioritate în activitatea instituției pe care o conduce.

În acest sens, Ministrul a amintit că începând cu 6 octombrie, prin Poşta Moldovei se efectuează transferuri bănești din Italia la un comision de numai 5 euro. Potrivit ministrului Pavel Filip, în primele 3 zile au fost făcute cu succes 16 transferuri bănești. „Acest fapt arată că suntem pe calea corectă. Acum oamenii nu mai sunt nevoiţi să meargă în centrul raional pentru a primi la bancă transferurile făcute de rude de peste hotare, ci pot recepționa banii la oficiul poștal din localitate, în valută sau în lei. Este o acțiune pentru confortul cetățeanului”, a accentuat Pavel Filip. În curând, astfel de transferuri bănești vor putea fi făcute din Spania și Portugalia, unde, de asemenea, muncesc mulţi moldoveni.

Referitor la crearea unei bănci a Poştei, despre care ministrul a vorbit anterior, acesta a declarat că Poşta Moldovei ar urma să fie acţionarul principal al întreprinderii. “În acest sens, recent a fost încheiat un acord cu operatorul poștal național al Franței, grupul La Poste, pentru lansarea unui proiect-pilot în orașele Chișinău și Bălți. Astfel, fiecare cetățean își va putea deschide un cont la oficiul poștal, pe care îl va putea administra cu ajutorul unui smartphone. Personal, voi fi printre primii clienți ai acestui nou serviciu, modern și foarte comod”, a spus Pavel Filip.

Ministrul a felicitat angajații Poștei Moldovei cu ocazia sărbătorii profesionale, mulțumindu-le pentru munca deloc ușoară de zi cu zi și dorindu-le  sănătate, virtute și putere pentru a duce la bun sfârșit reformele începute.

Pentru reconstrucția și modernizarea Centrului de Poștă din Cantemir s-a investit peste 1 milion de lei. Cu prilejul sărbătorii, poștașii din orașul Cantemir au primit în dar câte o bicicletă. În total, în Republica Moldova sunt  1.148 de oficii poștale, unde activează peste 5000 de angajați.