IMG_1487Un pod rutier modern, care face legătura dintre satele Jevreni și Răculești din raionul Criuleni, a fost deschis astăzi circulației. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, prezent la inaugurarea podului, a menționat că investitia realizată din Fondul Rutier se estimează la 18 milioane de lei și finalizează un proiect demarat în 1992.
Ministrul Vasile Botnari a menționat ca până la realizarea acestui proiect, legătura dintre sate se efectua pe un pod vechi din lemn, care frecvent era inundat în urma ridicării nivelului apei. „Este un proiect important care vine să asigure legătura feabilă între cele două sate.   Acum, ca niciodată,  avem  proiecte realiste pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, demarate în toată țara. Desigur, avem mult de lucru, iar reabilitarea tuturor drumurilor și podurilor din ţară ne va lua nu un an şi nu doi. Important este că lucrurile s-au mișcat din loc și suntem hotărâți să avansăm cu pași rapizi”, a declarat Vasile Botnari, precizând ca în Moldova sunt peste 1200 de poduri și podețe, iar pe an se repară în jur de 40 și se construiesc 4-5 poduri noi.
Construcția podului din Jevreni a durat 16 luni, fiind efectuată de o companie din     Republica Moldova „Poduri Prim”. Proiectul include un pod nou cu lungimea de 72 de metri și cca 700 metri drum de acces.