corruptionProcuratura Anticorupţie a terminat urmărirea penală şi a trimis în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a unui procuror din Procuratura raionului Floreşti. Acesta a fost reţinut în luna ianuarie pentru corupere pasivă. Învinuitul se află în arest la domiciliu, iar Consiliul Superior al Procurorilor l-a suspendat provizoriu din funcţie.

Urmărirea penală pe acest caz a fost începută de Procurorul General, Corneliu Gurin, în baza plîngerii depuse de către un cetăţean care reclama, că respectivul procuror i-ar fi pretins 2000 de lei. Pentru această sumă, procurorul i-a promis că va înceta urmărirea penală în privinţa petiţionarului, care era bănuit de comiterea unui furt şi să-l excludă din lista persoanelor anunţate în căutare.

În cadrul percheziţiei efectuate în biroul de serviciu al procurorului din incinta Procuraturii raionului Floreşti, au fost depistaţi banii în sumă de 2000 lei, transmişi în aceeaşi zi de către petiţionar. Procurorul a fost reţinut de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul Naţional Anticorupție.

În procesul urmăririi penale, Procuratura Anticorupţie a stabilit un caz similar, comis anterior de către acelaşi procuror, care a pretins 3000 de euro de la un bărbat pentru a nu-l reţine într-un caz de violenţă în familie.

Acesta este deja al treilea procuror, trimis pe banca acuzaţilor de la începutul anului curent pentru acte de corupţie, după ce alţi doi procurori, unul din Ocniţa, iar celălalt din Nisporeni, au fost documentaţi cu mită. Toţi trei procurori au fost suspendaţi provizoriu din funcţii de Consiliul Superior al Procurorilor. Iniţiat aceştia au fost arestaţi, însă judecătorii de instrucţie le-au revocat măsurile de reprimare din arest – în arest la domiciliu.

Sursa: Timpul.md