La Chișinău astăzi a fost lansată cea de-a doua ediție a programului „Femei cu Idei” . În cadrul ediției au fost preselectate 130 de femei, care urmează să înceapă programul de nouă luni, din octombrie 2019, transmite Evenimentul.md

Participantele vor avea posibilitatea să învețe cum să abordeze creativ o inițiativă socială, să înțeleagă problemele cetățenilor și să învețe cum să semnaleze problemele, dar și soluțiile, către autorități.

Cunoștințele teoretice și practice vor fi îmbunătățite prin instruiri pe argumentare, cercetare, dezbateri TV, creare de mesaj, elaborarea unui Manifest al doleanțelor femeilor, dar și prin aplicarea unor soluții în practică. Programul îşi mai propune să mărească încrederea în sine a femeilor şi capacitatea de relaţionare cu diverse comunități, să îmbunătățească abilităţilele participantelor de cercetare, dar și de comunicare.

Programul „Femei cu idei” este la doua ediție. Participantele selectate în program trec prin 4 etape, iar pe lângă pregătirea teoretică, ele au și probă practică – tema pe acasă. Trec mai departe doar participantele care fac tema pe acasă. Programul își propune ca astfel, să crească numărul femeilor implicate calitativ în viața civică, dar și politică a țării.

În cadrul evenimentului vor fi recunoscute meritele a 43 de participante care au finalizat cu succes cele 9 luni de instruire ale primei ediții.