Un recidivist deosebit de periculos, în vârstă de 52 ani, anterior condamnat pentru diferite infracţiuni grave, a fost reţinut de către ofiţerii de investigaţii ai IP Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, pentru că ar fi încercat să întreţină forţat raport sexual cu o tânără în vârstă de 24 ani. Incidentul a avut loc în seara zilei de 24 iunie curent, în sectorul Buiucani, când victima a fost urmărită până la uşa apartamentului, fiind bruscată şi agresată fizic de către acesta, a intrat cu forţa în locuinţă. Ulterior victima a fost supusă unor acţiuni violente cu caracter sexual, fără să aibă loc contactul sexual, mai apoi a fost deposedată de inelul de pe deget de către individ, fugind de la locul crimei, anunță serviciul de presă al poliției capitalei.

Imediat a fost alertată Poliţia prin intermediul serviciului 902, fiind demarate acţiuni speciale de investigaţii pentru a localiza şi reţine făptaşul. Totodată victima a declarat poliţiştilor semnalmentele exacte ale lui, care au ajutat la identificare şi reţinere. El a fost capturat la câteva ore de la incident, fiind reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău.

Actualmente el este cercetat penal pentru săvârşirea infacţiunilor de jaf şi acţiuni violente cu caracter sexual. Conform legislaţiei penale în vigoare, individul riscă închisoare pe un termen de la 3 ani până la 5 ani.