Un teren de joacă pentru copiii cu nevoi speciale a fost inaugurat în curtea Școlii auxiliare specializate numărul 6 din sectorul Râşcani al Capitalei, transmite Evenimentul.md

De peste trei ani, instituția de învățământ își desfășoară activitatea în clădirea unei foste grădiniţe şi nu dispunea de propriul teren de joacă, adaptat la condiția elevilor cu nevoi speciale. Soluția a venit din partea consilierilor municipali socialiști, care au promovat proiectul privind alocarea din bugetul municipal a 160 de mii de lei pentru amenajarea terenului de joacă.

„Până nu demult, copiii se jucau pe asfalt. Din păcate, nu puteam să organizăm niciun fel de jocuri, nici sportive şi nici de mişcare, deşi sunt foarte necesare copiilor noştri. Şi, iarăşi, grație Partidului Socialiştilor, care a venit, a examinat gardul, care şi el este vechi – are peste 50 de ani, a lansat propunerea în consiliu. Suntem foarte bucuroşi că totul a fost aprobat şi, săptămâna viitoare, încep şi lucrările de construcţie a unui nou gard” , a spus Svetlana Daniliuc, directoarea Şcolii Nr. 6 din Capitală.

Și părinții copiilor cu nevoi speciale au apreciat schimbările din curtea şcolii, dar şi bucuria de pe feţele micuţilor.