Declarații scandaloase au fost făcute de către vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova Alexandru Bujorean. Într-un interviu pentru portalul Curentul.md acesta a declarat că independența Moldovei a fost o greșeală. El mai spune că independența este una din cele 3 greșeli cruciale ale țării, motiv pentru care lucrurile ar fi proaste în prezent.

„Greșeli au fost multe, din an în an depășindu-le la efect și amploare pe precedentele, așa că mă tem să greșesc nominalizându-le doar pe 3 ca și probleme principale. Dar subiectiv, aș putea să le număr pe 3 care, după mine, au fost cruciale. Prima a fost cea că țara a pornit pe calea Independenței, fără ca conducerea de atunci să aibă o viziune clară despre dezvoltarea acesteia pe termen lung. Dacă era viziune și se prevedea că autogestiunea statului e greu de realizat, probabil se mergea pe o altă cale, pe care o cerea atunci poporul. Atunci, cred eu, nu se ajungea nici la conflict armat pe Nistru, nici la migrația de azi a unui milion de cetățeni și nici la sărăcia care a precedat anilor 90-91”, a declarat vicepreședintele PLDM Alexandru Bujorean, în interviul acordat portalului Curentul. 

A doua greșeală majoră este, în opinia sa ”neînțelegerea politicienilor de pe segmentul de dreapta, aroganța și supraîncrederea acestora”, care a adus forțele de stânga la guvernare și a stopat dezvoltarea țării noastre pe ani de zile. Și a treia, și cea mai mare greșeală a fost, în viziunea vicepreședintelui PLDM, ”oferirea accesului unor personaje dubioase pe scena politică” Atunci când în politică vin oameni cu un trecut neclar, cu averi excesive și nejustificate pentru o țară atât de săracă și cu scopuri meschine, atunci ei pot deveni un pericol pentru toată populația”.

Bujorean nu precizează, însă, dacă se referă aici și la fostul său șef de partid, Vlad Filat, care a distrus Alianța pentru Integrare Europeană, care a fost demis pentru corupție și condamnat pentru abuz de funcție. Ancheta a demonstrat că acesta și-a însușit milioane de dolari din banii furați de la Banca de Economii, iar presa a scris anterior că Filat și-a făcut averea pe seama contrabandei cu țigări.