„Nu este bine ce avem noi acuma. Este o bătaie de joc față de această țară și față de popor”, spune ex-primarul de Chișinău, liderul AMN Serafim Urechean. Potrivit lui, situația din țară azi poate fi soluționată doar pe circumscripții uninominale.

„Eu consider că primul Parlament care a fost ales pe circumscripții uninominale a fost cel mai eficient partid. Închipui-vă că atunci ar fi fost brigadirii de partid, nimeni nu-l știe pe Petrescu de la Briceni, Dudoglo de la Comrat și-l votează. Fiecare deputat trebuie să-l cunoască alegătorii și atunci se va stopa migrațiunea aceasta politică”, a opinat Urechean la emisunea „Important” de la TVC 21.

Acesta spune că e cazul să scăpăm de „brigadirii de partid”. Mai mult, continuă el, „e mai greu de cumpărat fiecare deputat în parte că acolo sunt și oameni cu verticalitate, decât de  cumpărat un brigadir de partid și aceasta-ți aduce tot cârdul: „na”. Iată de ce trebuie circumscripții uninominale”, spune el.

Urechean face paralelă cu modul în care a venit el în Parlament. „Vor veni cum noi am venit în primul Parlament. Eu eram în fracțiunea deputaților independenți. Și lăsăm la o parte spectacolele astea cu partidele politice. Nu avem partide. Avem brigadiri de partid și avem oameni care finanțează unele lucruri”, a conchis acesta.