Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, susține că eliberarea celor doi piloți moldoveni, luați ostatici în Afganistan, în noiembrie 2015, face parte din campania electorală. Potrivit lui, conaționalii noștri urmau să fie salvați mai devreme, însă cineva ar fi plătit ca piloții să fie ținuți captivi până în ajun de alegeri, transmite unimedia.info.

 Foto: UNIMEDIA

„Mă bucur nespus de mult că piloţii moldoveni au fost eliberați. În aprilie 2018, v-am spus că vor fi ţinuţi captivi până la alegerile parlamentare, iar eliberarea lor va fi transormată în campanie electorală. Multumesc tuturor celor care au participat la eliberarea cetățenilor din Moldova. Vorbesc despre oameni din diferite țări… feţele lor nu vor fi afişate la TV… iar cel care i-a ţinut până în ajuns de alegeri în Moldova pentru că banii plătiţi este un ticălos”, a scris Usatîi pe pagina sa de facebook.

UNIMEDIA amintește că cei doi piloții moldoveni, luați ostatici în Afganistan, în noiembrie 2015 au fost eliberați. Despre aceasta a anunțat șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unui briefing susținut astăzi, 11 februarie.

Ulterior, Andrian Candu a venit cu o reacție. În acest sens, președintele parlamentului a ținut să critice situația dată, menționând că șeful statului a profitat de aceasta, în scop electoral.

Iar în replică Igor Dodon a răspuns acuzațiilor lui Andrian Candu.