lukashenko_17987800Politicianul prorus Renato Usatîi intenționează să acapareze și dreapta politică prin intermediul unui personaj cu care are legături mai vechi și anume generalul Nicolae Alexei, scrie cunoscutul jurnalist Victor Nichituș.

El face referire la ieșirea de zilele trecute a liderului Partidului Legii și Dreptății Nicolae Alexei care anunța revigorarea formațiunii sale prin aderarea unor membri noi.

Această fuziune de capital politic seamănă mai degrabă cu o „deconservare politică”, comentează Nichituș . El amintește despre un material video apărut în 2014 în care gene­ra­lul Ale­xei vor­bea des­pre reți­ne­rea mai mul­tor mem­bri din gru­pa­rea mafiotă a lui Gri­gore Kara­ma­lak, pore­clit Bul­garu. În ima­gini, prin­tre mem­brii gru­pă­rii este pre­zen­tată și o per­soană care se pre­zintă ca fiind Renato Usa­tîi și care sea­mănă cu Renato Usa­tîi, primarul de Bălți. Înregistrarea acestui film este din anul 1999. Imediat după apariția acestui material video Renato Usa­tîi l-a pre­zen­tat într-o con­fe­rință de presă, pe noul mem­bru al echi­pei sale, gene­ra­lul Nico­lae Ale­xei. Usa­tîi a pre­ci­zat că Alexei va can­dida pe lista for­ma­țiu­nii la ale­ge­rile par­la­men­tare din 30 noiem­brie 2014 și va fi “pe un loc de tre­cere”. Alexei nu a ajuns în Parlamentul Republicii Moldova, în schimb face parte din planurile Consiliului Salvării Naționale de acaparare a dreptei politice din Republica Moldova, susține Nichituș.

“Devine cât se poate de clar că oficialii moldoveni trebuie să facă față sincerității naivo-patriotice și a pragmatismului rusesc de creare a haosului. E destul de ilar să urmăresc emisiunii de dezbateri politice în care domnul Usatâi ori domnul Dodon vorbesc despre combaterea corupției, lucru la care au contribuit. Este la fel de ridicol să îl văd pe domnul Năstase confuz și pierdut pe la spatele lor și aliniat lângă multe schelete politice ale anilor 90”, scrie Nichituş.

“Participarea simpatizanților domnului Năstase la crearea acestui toxic amestec din Piață înseamnă participarea la blocarea drumurilor care leagă Republica Moldova de Uniunea Europeană, înseamnă a bloca schimbările care sunt conținute în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Asta înseamnă, vorba domnului Victor Munteanu de pe Facebook, „a pune capacul pe sicriul independenței Republicii Moldova”, concluzionează Victor Nichituș.