Rândurile susținătorilor politicienilor protestatari Renato Usatîi, Maia Sandu și Andrei Năstase s-au redus până la aproape de zero. Vineri, doar aproximativ 200 de manifestanți au mai venit la acțiunea organizată de aceștia împotriva modificării sistemului electoral.

Deși cei trei lideri și-au unit din nou eforturile și au chemat timp de câteva zile la proteste, au făcut publicitate pe toate rețele de socializare și au trâmbițat la toate televiziunile, numărul celor prezenți la acțiuni a fost de câteva ori mai mic și chiar față de ziua de joi, potrivit politics.md.

Cele 200 de persoane, în mare parte funcționari din partidele conduse de cei trei, protestează anost, fiind clar că nici ei nu mai cred în mesajele pe care vor să le transmită societății.

Amintim că cele trei partide au organizat mai multe acțiuni de protest în ultimele luni împotriva modificării sistemului electoral, dar numărul de manifestanți a fost în continuă scădere, inclusiv în contextul în care dreptul de a-și alege direct deputații este susținut de majoritatea clară a populației.