Vestea despre demontarea la Fălești a monumentului liderului bolșevic Vladimir a ajuns și la Moscova. Liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, care se ascunde în Rusia de justiția din Moldova, și-a vărsat pe facebook furia pe decizia autorităților locale din Fălești.

Usatîi, care a depănat nostalgic amintiri despre copilăria sa fericită de pe vremea sovietică, atunci când Lenin îi arăta calea spre un viitor luminos, a promis că va face tot posibilul ca să restabilească monumentul din Fălești.

Mai mult, el a promis că va face uz de influența de care dispune ca nimeni să nu se atingă nici de monumentul victimelor regimului sovietic, instalat de PL în fața Guvernului și cunoscut drept ”piatra lui Ghimpu”. ”Toți știu că există un invalid, Mihail Fiodorovici Ghimpu. A instalat el acea piatră. Peste 50 de ani vor fi oameni care vor vrea să știe că a existat un ”clopoțel” care a instalat un monument în fața Guvernului. A vrut să-și arate egoul”, a afirmat Usatîi.

Monumentul lui Lenin din Fălești a fost demontat noaptea trecută, în baza unei decizii mai vechi a administrației locale.