dodon_alexeev Preşedintele Fondului Internaţional pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe, profesorul V.A. Alexeev, a avut o întrevedere cu Igor Dodon, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, liderul Partidului Socialiştilor, aflat cu o vizită de lucru la Moscova.

În cadrul întrevederii a fost pusă în discuţie situaţia generală în sfera dezvoltării relaţiilor de colaborare interstatale pe dimensiunea Ortodoxiei, inclusiv colaborarea dintre Biserica Ortodoxă Rusă şi Mitropolia Moldovenească.

În mod special a fost abordat modul de pregătire a Conferinţei Internaţionale Ştiinţifico-Practică „Statul – Biserica – Societatea: realităţi, provocări şi căi de colaborare”, care va avea loc în perioada 22-25 iunie, la Chişinău.

La conferinţa preconizată îşi vor prezenta discursurile peste 40 de participanţi din 10 state ale lumii, printre care clerici, inclusiv reprezentanţi oficiali ai patriarhiilor şi mitropoliilor din mai multe ţări, savanţi, politicieni, ziarişti, precum şi personalităţi publice.

Iniţiator al conferinţei şi unul dintre organizatorii acesteia este Igor Dodon şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, pe care îl conduce. Din numele Fondului Internaţional pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe, care este coorganizator al conferinţei, Valeri Alexeev a ţinut să-şi confirme participarea la aceasta, declalrînd, totodată, despre oportunitatea şi necesitatea desfăşurării unui astfel de eveniment.

Preşedintele Fondului, profesorul V. Alexeev, a ţinut să-i exprime lui Igor Dodon recunoştinţă pentru promovarea valorilor spirituale şi culturale în viaţa comunităţii internaţionale moderne.