imageMinistrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a anunțat că supraveghează atent reparațiile drumurilor locale, astfel încât companiile care au câștigat dreptul de a efectua lucrările să știe că “nu le va merge” dacă vor face rabat la calitatea execuției. Ministrul democrat a făcut această declarație răspunzând la o întrebare primită pe Facebook, prin intermediul aplicației online “Intră în dialog cu miniștrii PDM”.

Pe parcursul ultimelor 7 zile, ministrul Vasile Botnari a oferit zi de zi răspunsuri concrete despre mersul lucrărilor de reparații și asfaltări pentru porțiunile de drumuri locale și naționale, despre procedurile de achiziții publice transparente aflate în derulare și despre drepturile pe care pasagerii trebuie să le ceară atunci când călătoresc. De asemenea, ministrul le-a transmis transportatorilor și călătorilor că “liberalizarea transportului internațional de mărfuri și pasageri este unul din obiectivele prioritare ale mandatului meu de ministru, iar în acest sens am inițiat deja negocieri cu mai multe state. Vă asigur că foarte curând vom avea și rezultate”.

Printre noutățile anunțate online de către ministrul Botnari se numără faptul că drumul național Chișinău – Ungheni – Sculeni a intrat în reabilitare, după ce recent au fost selectate și companiile care vor realiza reparațiile pentru cei 92 de kilometri. De asemenea, ministrul democrat a precizat că anul acesta, în premieră, au fost alocați din Fondul Rutier peste 400 milioane de lei pentru reparația drumurilor locale.

Aplicația Facebook “Intră în dialog cu miniștrii PDM” a fost lansată cu scopul de a spori comunicarea dintre reprezentanții democrați din Guvern și cetățeni. Săptămâna aceasta, ministrul Culturii, Monica Babuc, va răspunde la întrebările pe care le va primi prin intermediul acestei metode de comunicare online. Cei care doresc să adreseze o întrebare unui ministru democrat pot accesa pagina de Facebook www.facebook.com/PDMoldova/app_767604553270960.