Vasile Năstase, fratele liderului PPDA, Andrei Năstase vrea acțiuni violente la mitingul din Chișinău, de la sfârșitul lunii august. Într-o postare pe Facebook, Năstase s-a arătat entuziasmat de atmosfera «fierbinte» de la protestul din București, soldat cu multe victime atât din partea manifestanților, cât și a jandarmilor. 

«Un protest fierbinte la București, pe care mi-l doresc și la Chișinău pe 26 august!!!», a scris Vasile Năstase, pe Facebook.

Amintim că, potrivit unor estimări preliminare, circa 440 de persoane au necesitat îngrijiri după mitingul Diasporei de ieri, din Capitala României. 65 de persoane au fost transportate la spital, printre aceștia figurând și 9 jandarmi.

Forțele de ordine au fost nevoite să intervină, în momentul în care mai multe grupuri de huligani au provocat conflicte violente cu jandarmii.

Precizăm, de asemenea, că, potrivit unor estimări provizorii, la protestul de ieri au participat între 25 și 35 de mii de persoane. Astfel, Numărul de participanți la miting a fost sub cel anunțat de organizatori, care contau pe prezența a cel puțin 1 milion de persoane.