Ultimele șase autobuze noi din totalul celor 31 de unități procurate de autoritățile capitalei în luna februarie curent au ajuns la Chișinău. Vehiculele sunt supuse verificărilor tehnice, iar ulterior vor fi înmatriculate și distribuite pe rutele municipale, informează MOLDPRES.

Potrivit Primăriei capitalei, cele șase autobuze noi au intrat în posesia Parcului Urban de Autobuze în decurs de 60 zile de la semnarea contractului, care a avut loc în luna februarie curent.

Noile autobuze sunt de model „ISUZU Citiport” și au o garanție de doi ani. Acestea au 12 metri lungime și 3 uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vârstnicilor și părinților cu copii în căruțuri. De asemenea, unitățile dispun de instalații cu aer condiționat și de echipament de informare audio și video.

Pentru procurarea celor 31 de autobuze, din bugetul municipal au fost alocate 78 mln de lei, prețul unui autobuz fiind de 130 mii de euro (2,6 mln de lei). Primele 25 de unități circulă pe străzile capitalei din luna februarie curent.