Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a aprobat tariful nou pentru energia electrică furnizată populației, în valoare de 1 leu și 99 de bani pentru kilowatt-oră.

Tariful a fost majorat cu 7 bani față de cel actual, de 1 leu și 92 de bani. Solicitarea furnizorului de electricitate, Gaz Natural Fenosa, a fost de 2 lei şi 19 bani, scrie radiochisinau.md. Decizia a fost criticată de conducerea companiei, care a acuzat Agenția de lipsă de transparență.

ANRE urmează să decidă astăzi și asupra noilor tarife la energia electrică livrată de RED Nord, RED Nord-Vest și pentru agentul termic, furnizat de Termoelectrica și CET Nord. RED-Nord a solicitat o majorare cu  6,5 la sută față de tariful actual, până la 2 lei şi 17 bani pentru un kilowatt-oră, iar RED Nord-Vest a solicitat ca tariful să fie majorat cu aproape 10 procente, până la 2 lei şi 35 de bani.

Termoelectrica solicită scumpirea tarifului la căldura livrată populației până la 1132 de lei gigacaloria, față de tariful actual de 1068 de lei. Cea mai mare majorare o solicită CET-Nord – 23%. Aici prețul pentru o gigacalorie ar putea ajunge la 1299 de lei.