Liderul PPDA Andrei Năstase a încercat să organizeze o provocare la mitingul organizat în favoarea sistemului electoral, dar a fost stopat rapid de combatanți și scos din mulțime. Astfel, Năstase s-a ales azi cu huiduieli ca ultimul hoț de miile de oameni care s-au adunat în fața Parlamentului pentru a le cere deputaților să realizeze reforma electorală.

În timpul unei manifestații din fața Parlamentului organizată de asociația „Credință Patriei”, Andrei Năstrase a trecut cu forța prin mulțime, a trecut de poliție și s-a îndreptat spre scena amplasată în fața Parlamentului.Veteranii de pe Nistru însă i-au zădărnicit provocarea l-au stopat și l-au condus în afara acțiunii de protest.

Gestul lui Năstase i-a enervant pe manifestanții pașnici care l-au huiduit, l-au fluierat și l-au numit „provocator”. Mai mult, un manifestant „l-a botezat” cu o pancartă de hârtie pe cap. Pe pancartă era înscris un mesaj în favoarea votului uninominal. Năstase, care nu este la prima încercare de a organiza provocări și care chiar a stimulat altercațiile cu forțele de ordine în ianuarie 2016, a fost protejat de poliție și a scăpat viu și nevătămat de mulțimea înfuriată.

nastase2