Vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari le răspunde unor ”experți” de curte, care critică nejustificat Proiectul „Prima Casă”. Într-o postare pe Facebook, Cebotari îi întrebă pe critici ce au de reproșat ”unui program care vine să „țină” familiile tinere aici, acasă, în Moldova, alături de părinții lor, alături de copii lor”.
”A guverna, înseamnă să iei decizii, uneori dure, uneori mai puțin populare, dar tot timpul necesare și pentru poporul care este guvernat. A guverna înseamnă și să îți asumi riscuri și dacă e cazul, să răspunzi pentru eșec (dacă acesta este). Riscurile asumate, trebuie să fie pe măsura scopului și beneficiilor posibile de obținut. Dar, pentru noi, cea mai mare valoare a Moldovei sunt oamenii!”, susține Vladimir Cebotari.
Fruntașul PDM mai spune că prioritatea actualei guvernări este asigurarea unui trai decent pentru toți cetățenii Republicii Moldova.
”Noi nu doar vorbim, noi lucrăm ca oamenii să dorească să trăiască in Moldova, pentru că e firesc că oamenii aleg să trăiască în țări unde e mai ușor să cumperi o casă, să poți duce copii la grădinițe și scoli bune, unde au servicii medicale de calitate, unde sunt drumuri bune, etc. Pentru aceasta reparăm școlile, drumurile, modernizăm apeducte și unitățile de sanitație, serviciile medicale, noi dezvoltăm cu succes proiecte care deja au contribuit la prosperarea afacerilor pentru aproximativ 6 000 tineri or faptul că aproximativ 500 de tineri și familiile lor au intrat în propria casă (ori își realizează acest vis in curând) cu ajutorul proiectului nostru Prima Casă este un succes incontestabil”, mai spune Vladimir Cebotari.
Acesta are și o întrebare pentru criticii de serviciu.
”Ați evaluat cât este beneficiul economic de menținere a unei persoane în Moldova? Dar a unei familii? Dar a unei familii care are și crește copii? Ați contrapus cu riscurile identificate de Dvs.? Vă aduc aminte că erau Guverne, care calculau totul matematic, dar fără o analiză profundă. Așa au ajuns la concluzia să închidă școlile din Moldova, așa au început tinere familii din acele localități să părăsească Moldova. Noi trebuie să îi convingem să revină acasă”, a conchis Vlad Cebotari.