Viceprim-ministrul Cristina Lesnic s-a întâlnit miercuri în cadrul unei ședințe de lucru cu directorii școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană, comunică Moldpres cu referire la Biroul politici de reintegrare.

La întrunire au participat directorii Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun” și Gimnaziului pentru copii orfani din Bender, Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, Liceului Teoretic „Evrica” din Râbnița, Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare”, Grigoriopol, Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, Dubăsari, și Gimnaziilor din satele Corjova și Roghi.

Printre subiectele importante care au fost abordate în cadrul discuției se numără: libera circulație, cheltuielile suportate pentru serviciile comunale, situația terenurilor adiacente clădirilor școlilor etc.

De comun a fost analizat gradul de implementare a Deciziei protocolare semnate la 25 noiembrie 2017.

Vicepremierul a reiterat poziția fermă a Chișinăului de a se impune pentru asigurarea liberei circulații a elevilor, părinților acestora și a profesorilor din instituțiile de învățământ vizate. Totodată, și-a expus fermitatea că subiectul „educației” din școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană va fi unul principial, până la soluționarea pozitivă a subiectului dat.

Cristina Lesnic a mulțumit repetat celor prezenți pentru implicarea activă la campania lansată de către Biroul politici de reintegrare, cu genericul „Reintegrarea țării în imaginile copiilor și tineretului”, care a provocat un impact emoțional pozitiv în rândul vizitatorilor, dar și pentru eforturile zilnice depuse în educarea elevilor din Republica Moldova.

În concluzie, Viceprim-ministrul pentru reintegrare a citat spusele lui Aristotel: „Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viață, de aceea pe lângă viață, dăruiți copiilor și arta de a trăi bine, educându-i”.