Are bani pentru a finanța Partidul „Demnitate și Adevăr”, dar pentru a-şi conecta casa la apeduct și la sistemul de canalizare nu găseşte, aşa că a recurs la furt. Este vorba despre vicepreşedintele formațiunii Aliona Mandati. Furnizorul a fost nevoit să ceară ajutorul poliției pentru a documenta cazul și a o trage la răspundere, notează publika.md.

Consumatorul a efectuat consumul fraudulos conform articolului 24 a legii 303 și calculul va fi efectuat conform Regulamentului 271. Reprezentanţii Apă-Canal au întocmit un proces-verbal şi urmează să calculeze prejudiciul adus furnizorului. Deocamdată, nu este clar de cât timp aceasta se folosește abuziv de serviciile statului.

Solicitată de Publika TV, Aliona Mandati a spus că nu cunoaște nimic despre ce i se incriminează. Acum câteva luni, bloggerul Eugen Luchianiuc a scris o postare pe blogul său din care reiese că Aliona Mandati a beneficiat în mod fraudulos de subvenţii importante de la stat. Potrivit lui, companiile sale au primit în ultimii ani peste 16 milioane de lei.