Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) Alexandru Slusari o atacă pe lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu. Acesta afirmă că PAS așteaptă distrugerea PPDA, ca să preia electoratul acestuia. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru portalul tribuna.md și este un comentariu la întrebarea de ce forțele de opoziție nu coalizează.

”Realmente, nu înțeleg de ce este o reacție atât de rece din partea PAS pentru încheierea unei alianțe de lungă durată”, spune Slusari. ”Cât timp ei tac, bâta lui Plahotniuc bate cu toată forța doar în Platforma DA. În același timp, reprezentantului PAS i se propune să intre, ocolind legislația, în comisia de formare a circumscripțiilor uninominale”.

Nu este pentru prima dată când vicepreședintele Partidului DA o atacă dur pe Maia Sandu. În electorala pentru alegeri prezidențiale, în timpul unei discuții cu alți activiști al PPDA, Slusari a numit-o ”oaie”. Presa a difuzat și interceptarea unei convorbiri telefonice dintre Alexandru Slusari și șeful său, Andrei Năstase. Ultimul a afirmat că Maia Sandu este omul lui Plahotniuc. Discuția s-a referit la reticența liderului PAS de a face front comun cu PPDA împotriva socialistului Igor Dodon.

„Vom spune lucrurilor pe nume şi vom spune că ne pregătim pentru parlamentare, iar la parlamentare noi vom merge în mod separat. Eu o să-i spun odată Maiei: Maia ţie nu-ţi pare că lucrezi mână în mână cu Plahotniuc?”, a spus atunci Năstase.