Un grup de tineri din Ucraina a venit la Chișinău să-și întâmpine un camarad de urma să iasă din închisoare, dar au ajuns chiar ei pe mâna poliției.
Potrivit telegraph.md, Veaceslav Dașco a fost arestat acum un an pentru omor. Și pentru că în decurs de 12 luni nu a fost pronunțată decizia instanței, conform prevederilor unei hotărâri a Curții Constituționale, Dașco urma să fie pus în libertate.

În jur de 30 de persoane din regiunea Odesa au venit ca să-l întâmpine, la poarta penitenciarului nr. 13 din Chișinău.
Doar că procurorii i-au adus camaradului lor noi învinuiri, într-un alt dosar, iar tânărul a fost imediat reținut. Grupul sosit din Ucraina a încercat să saboteze reținerea camaradului lor prin blocarea mașinii oamenilor legii. După acest incident, alți 5 indivizi de origine ucraineană au fost reținuți de către autoritățile moldovenești.
Persoanele date au fost escortare la IP Centru, fiind cercetate pentru ultragierea polițiștilor. Ei riscă amendă de la 21 la 45 de unități convenționale, adică de la 1050 la 2250 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore sau arest contravențional de la 10 la 15 zile.