Internauții au developat modul în care Fundația Open Dialog își pune în practică acțiunile subversive împotriva Republicii Moldova. Scenariul aplicat de structura condusă de Ludmila Kozlovska este unul crestomatic pentru activitatea serviciilor secrete și a fost developat de vloggerul Ion Harghel.
Astfel, Open Dialog, fundație finanțată din surse dubioase, inclusiv din Laundromatul rusesc și Miliardomatul  molodvenesc, închiriază o sală a unei structuri internaționale, de regulă  Parlamentul European, Consiliul Europei sau ONU. Ulterior, organizația în cauză invită câțiva vorbitori de curte din Republica Moldova, care se întrec în critici la adresa autorităților de la Chișinău.
În același timp, în presa controlată de trustul Platon-Țopa apar știri cu titluri apocaliptice, de genul: ”Moldova, stat capturat. Despre aceasta s-a vorbit în Parlamentul European (Consiliul Europei, ONU etc.)”. În realitate, sala este goală, iar între vorbitori figurează doar câțiva papagali de la Chișinău.
Vloggerul Ion Hargel a participat la o astfel de conferință, organizată de Open Dialog. În sala în care se desfășura reuniunea, închiriată pe bani grei, se aflau doat câțiva figuranți de la Chișinău, cu aere și pretenții de mari analiști și exponenți ai societății civile.

Open Dialog fabrică fake news-uri

Iată așa se fabrică fake news-urile care ulterior sunt promovate de Platon Trust Media. Evenimentul organizat de controversata fundație "Open Dialog" nu a trezit interesul publicului larg. Sala este în proporție de 90% goală, doar Lydmila Kozlovska, Ana Ursachi și Antonio Stango, un deputat din Polonia care este un aliat al Open Dialog, iar în 2018 a prezentat cu Marcin Sweicicki un raport în susținerea oligarhului Muhtar Ablyazov. Astăzi tot ei îl apără pe Platon. Coincidențe? Nu cred. :)p.s.Să vedeți cum va fi prezentat la PlatonTrustMedia acest "Mejdusiboicik".

Publicată de Ion Harghel pe Vineri, 23 Noiembrie 2018