Astăzi în Cinematograful Patria Loteanu din Chişinău se lansează, documentarul ”Grădina Sovietică”, singurul titlu din Moldova prezent în selecţia din acest an a Festivalului de Film de la Sarajevo şi Astra Film Festival de la Sibiu, transmite evenimentul.md

Premiera de Gală  va avea loc la ora 19:00 La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi în Republica Moldova, finaţatorii filmului, protagoniştii şi autorii filmului dar şi întreaga echipă de producţie. (câştigătorii concursurilor vor avea ocazia să urmărească filmul la Premieră alături de echipă de producţie şi protagoniştii filmului).

În timp ce investighează moartea suspectă a bunicii sale, Dragoş, un regizor din Republica Moldova, descoperă un experiment ştiinţific secret. Dragoş dezvăluie planul ascuns  al  lui Nikita Hruşciov, de a transforma Moldova  în Grădina  Sovietică,  prin folosirea energiei atomice în agricultura locală.

Documentarul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova şi Centrul Naţional al Cinematografiei din România şi Societatea Română de Televiziune, fiind prima dată în istorie când un documentar din Moldova este finanţat de ambele Centre ale Cinematografiei.

Sursă: TVR Moldova