Maldive a transformat una dintre fostele sale insule tip resort de lux într-un spațiu de carantină, potrivit South China Morning Post. Pacienții vor fi tratați pe insula Villivaru din Atolul Kaafu, care se află la aproximativ 15 km de capitală.

Clădirea renovată are în prezent 30 de camere cu aer condiționat, fiecare dintre acestea conținând room-service, un mini-bar complet dotat și un TV cu ecran plat. În plus, medicii vor avea grijă de cei carantinați gratuit. Nu este permis să vină vizitatori pe insulă.

Potrivit ministrului turismului din Maldive, Ali Waheed, țara are acum 1.158 de camere cu un total de 2.288 de paturi disponibile pentru cei care trebuie să fie carantinați pe fondul pandemiei.

În prezent, Maldive are doar 13 cazuri de coronavirus raportate, iar turismul nu este strict interzis. Cei care provin din anumite țări, cum ar fi Spania, Italia, Iran și China continentală, au totuși rstricții, în timp ce proprii cetățeni care reintră în țară sunt supuși unei carantine de 14 zile.