Donald Trump a ajuns în Franţa, însoţit de soţia sa, Melania. Este a doua vizită a acestuia în Europa, în doar o săptămână. Liderul american va participa la ceremoniile organizate la Paris de Ziua Bastiliei.

Ultima dată când un preşedinte al SUA a participat la o paradă în Franţa s-a întâmplat în 1989, cu ocazia bicentenarului Revoluţiei Franceze, notează Mediafax.ro.

Aeronava prezidenţială Air Force One a aterizat joi dimineaţă pe aeroportul Orly, aflat în sudul Parisului. Donald Trump urmează să aibă întrevederi la reşedinţa ambasadorului american, înainte de a fi întâmpinat printr-o ceremonie oficială de primire de către gazda sa, preşedintele francez Emmanuel Macron.

Preşedintele american a venit în Franţa, în urma unei invitaţii din partea omologului său francez, în cadrul comemorării a 100 de ani de la intrarea SUA în Primul Război Mondial şi cu ocazia sărbătoririi zilei naţionale a Franţei, la 14 iulie.

Joi, Donald Trump şi Melania Trump vor merge la mormântul lui Napoleon Bonaparte din Domul Invalizilor şi vor cina la un restaurant renumit din Turnul Eiffel.

Vineri, Donald Trump şi Emmanuel Macron vor privi parada de pe bulevardul Champs-Elysees.

Potrivit unor experţi, Emmanuel Macron speră să-i demonstreze lui Donald Trump dorinţa Franţei de a juca un rol mai larg în afacerile globale de securitate. Franţa este al doilea cel mai mare participant la coaliţia condusă de SUA împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU şi un actor-cheie în eforturile de combatere a terorismului din nordul Africii.