Un avion aparţinând Ministerului rus al Apărării la bordul căruia erau 92 de persoane a dispărut imediat după decolarea din oraşul rus Soci, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Tass.

Toate cele 92 de persoane aflate la bordul avionului militar rus prăbuşit duminică în Marea Neagră au murit, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de site-ul agenţiei Tass.

„Zona prăbuşirii avionului Tupolev TU-154 a fost clar definită. Nu au fost găsiţi supravieţuitori”, a transmis Ministerul rus al Apărării.

Nouăzeci şi două de persoane se aflau la bordul avionului militar rus prăbuşit în Marea Neagră. „La bordul avionului erau opt membri ai echipajului şi 84 de pasageri”, a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Pe lista pasagerilor figurează membri ai Orchestrei militare Aleksandrov şi jurnalişti. Orchestra urma să susţină un concert de sărbători în Baza militară rusă situată în oraşul sirian Hmeymim.

„Resturi ale avionului au fost găsite la adâncimi de 50-70 de metri, la circa 1,5 kilometri de ţărm”, a transmis Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.

Cel mai probabil, dintre cele 92 de persoane aflate la bord, niciuna nu a supravieţuit.

„Din nefericire, în timpul eforturilor de căutare, nu au fost observate persoane în viaţă, veste sau bărci de salvare”, a afirmat un oficial din cadrul Ministerului Apărării.

Preşedintele Vladimir Putin a fost ţinut la curent cu această situaţie, iar Comisia pentru investigaţii a dispus iniţierea unei anchete.