După zeci de ani în care ploile le-au spălat drumul din fața porții, locuitorii satului Micleuşeni, raionul Străşeni, se pot bucura în sfârşit de asfalt. Strada a fost reparată și modernizată în cadrul programului naţional „Drumuri bune pentru Moldova”. Artera a fost inaugurată chiar de cel care a lansat inițiativa proiectului, preşedintele Partidului Democrat, Vlad PlahotniucEl a fost însoțit de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici şi de aleşi locali.

„Zic mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru satul nostru din partea Dumneavoastră tuturor.”

„Eu mă mândresc cu faptul că iniţiativa aceasta a început să aducă schimbări în toată ţara. O să continuăm să facem lucruri bune pentru sate, pentru că eu sunt de la ţara. Unul dintre obiectivele noastre şi ambiţia noastră, de fapt, a fost şi motivaţia iniţială, ca să schimbăm lucrurile la ţara”, a spus Vlad Plahotniuc, preşedintele PDM.

„Vreau să aduc sincere mulţumiri domnului Plahotniuc. Ne-a făcut un traseu care este numai în Europa. Noi ne simţim de astăzi păşim primul pas în Europa”, a spus o femeie.

„Sunt foarte mulţumit, la vârsta de 65 de ani, că aveam un drum şi noi la mahalaua asta, punem toţi de la mână la mâna, vinea ploaia, lua în vale”, a spus un bărbat.

„Ţin să vă mulţumesc din partea colectivului de profesori, a tuturor părinţilor şi a copiilor, datorită programului „Drumuri bune pentru Moldova” au beneficiat de un drum accesibil spre liceu”, a spus Silvia Lozovanu, directoarea liceului din Micleuşeni.

Vlad Plahotniuc a apreciat munca drumarilor, iar sătenii au făcut cinste.

„Bravo că aţi făcut drum, oamenii vedeţi, cum se bucură. Un drum făcut schimbă atmosfera în sat.”

„Într-un ceas bun şi la mulţi ani!”

– Şi o bucată de plăcintă.
– Şi o plăcintă.
– Dar cine a făcut-o?
– Eu.
– E ca la mama.

De drumul bun se bucură mai ales mamele şi copiii.

„Până aici erau foarte multe borţi şi nu puteam să ne jucăm aici, pe stradă, pe acest drum. Acum aici este bine, copii pot să se plimbe cu bicicletă”, a spus o fată.

„Acest drum va fi foarte bun pentru copii ca să meargă la şcoala”, a spus o fetiţă.

„M-am ridicat cu căruciorul pe drum, este foarte bine şi uşor, transmitem mulţumiri din partea satului”, a spus o tânără mămică.

„Aici este foarte mare intensitatea transportului. Era o parte drum de ţară cu pământ, a fost şi pietriș, dar de două-trei ori pe an trebuia să fie restabilit”, a spus Ion Dima,  primarul comunei Micleuşeni.

Oamenii sunt mulţumiţi că autorităţile nu le-au trecut satul cu vederea.

„Ne pare foarte bine că a venit domnul Plahotniuc la noi cu ocazie, chiar cu un eveniment, pentru că satul Micleuşeni până acum nu a avut drum”, a spus o femeie.

„Demult am aşteptat, în sfârşit a venit şi bucuria pe strada noastră. Mulţi guvernanţi au fost până acum care ne-au hrănit bine cu promisiuni, diferenţa e mare acum”, a spus un bărbat.

Până la finalul proiectului, în raionul Străşeni vor fi reparați peste 20 de kilometri de drumuri locale.

„Implementarea Programului „Drumuri bune pentru Moldova” este aproape la 70 de procente realizat şi mă bucur să spun acest lucru, pentru că s-a muncit foarte mult. Mai avem încă un pic, mergem conform planului. Până la sfârşitul lunii octombrie, o să avem toate 100 de procente realizate. Mai mult decât atât, lucrăm şi la planul anului viitor”, a spus Chiril Gaburici, ministru al Economiei şi Infrastructurii.

În total, în cadrul programului lansat de Guvern la iniţiativa preşedintelui PDMVlad Plahotniuc, vor fi reabilitați peste 1 200 de kilometri de drumuri. Valoarea investițiilor este de 1,6 miliarde de lei.