Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Viorel Cibotaru, este de părere că actualii lideri ai partidelor de opoziție Andrei Năstase, dar și fosta sa colegă de partid, Maia Sandu, încearcă să fugă de propria identitate, când evită să discute despre o alianță cu PLDM. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Important”, de la postul TVC21.
Întrebat de moderatorul emisiunii de ce liderii PAS și PPDA evită să discute în public despre o alianță cu PLDM, Cibotaru a răspuns: „Nici Maia și nici Andrei nu pot fugi de propria identitate. Nu este treaba mea să le dau caracteristici”.
Amintim că actualul lider al PAS, Maia Sandu, a fost colegă cu Cibotaru la PLDM. Înainte de campania electorală din 2014 ea a anunțat public că aderă la Partidul Liberal Democrat din Moldova, pe liste căruia a candidat. În prezent, Sandu preferă să nu își aducă aminte despre trecutul său din PLDM, cotat în sondaje la nivelul de 1%, după ce fostul său șef de partid, Vlad Filat, a fost condamnat pentru corupție și abuz de putere. Maia Sandu  reacționează agresiv la toate întrebările legate de acea perioadă.