SUA susţine pe larg reforma sistemului electoral în Republica Moldova, este concluzia exprimată azi de purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, în cadrul unui briefing de presă, după şedinţa săptămînală a partidului.

„Un subiect care a fost discutat în cadrul vizitei pe care a avut-o domnul Vlad Plahotniuc a fost acea reformă care este preconizată și care a fost începută de Partidul Democrat. Este vorba de reforma sistemului electoral. S-a discutat, există o susținere foarte clară din partea colegilor din Statele Unite, din simplu motiv că în Statele Unite funcționează sistemul uninominal, iar această chestiune n-a fost abordată niciodată ca un element al lipsei de democrație, evident. De aceea s-a dorit succes Republicii Moldova în acest context și s-a spus că există toată susținerea din partea colegilor din Statele Unite”, a explicat Gămurari.

Un alt subiect care s-a discutat astăzi la şedinţă este proiectul de lege privind votul mixt, cel care a fost adoptat în Parlament. Vitalie Gămurari a precizat totodacă că vor începe discuțiile publice asupra acestui proiect, inclusiv și în Parlament. În acest context, Parlamentul Republicii Moldova va veni cu o anumită informație, în mod public va fi prezentată ca să fie clar când vor începe aceste discuții.