Vlad_FILAT_17 Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, crede că toți provocatorii din Autonomia Găgăuză, care șantajează Chișinăul în momentele decisive pentru viitorul R. Moldova, trebuie sancționați prompt și dur de către organele de drept, mai ales că legea prevede astfel de pedepse.

„Vedem că cei din Autonomie, nu mă refer la oamenii simpli, acceptă ajutoare care sunt acordate de Uniunea Europeană și de către SUA, dar în același timp promovează Uniunea Vamală și interesele proprii. Toți acești provocatori nu au nimic comun cu interesele R. Moldova, nici măcar un gând ascuns. Ei urmăresc doar interesul propriu și al forțelor care îi ghidează.

Banii negri sunt acceptați de ei pentru a face un deserviciu R. Moldova, iar în acest sens organele de drept trebuie să reacționeze cu promptitudine”, a declarat Filat, ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la „Vocea Basarabiei”.

Potrivit lui Filat, organele de drept nu trebuie să se teamă ca „vor supăra pe cineva”, mai ales că deja ar putea interveni, pentru că sunt probe evidente. „Cei care sunt împotriva R. Moldova trebuie sancționați foarte dur, așa cum prevede legea. Și în acest moment deja pot fi trase la răspundere persoanele respective. Până acum există o stare de frică în cadrul organelor de drept, să nu fie supărat cineva…Totuși, dacă se respectă legea, atunci nu trebuie de ținut cont de nicio supărare, ci trebuie de reacționat”, a punctat liberal-democratul.

Sursa – http://ziarulnational.md/filat-a-vorbit-de-banii-negri-din-gagauzia-si-despre-santajul-care-trebuie-curmat-si-sanctionat-foarte-dur/