vladfilat43Fostul premier Vlad Filat s-a ales cu încă 30 de zile de arest, până pe 13 ianuarie. Judecătorii au acceptat demersul procurorilor anticorupție care au cerut prelungirea mandatului de arest a deputatului PLDM, Vlad Filat cu încă 30 de zile.

Astfel, ex-premierul va petrece sărbătorile de iarnă în penitenciar.

Evenimentul amintește că pe 15 octombrie, procurorul general, Corneliu Gurin, a cerut în cadrul ședinței Parlamentului ridicarea imunității parlamentare a deputatului Vlad Filat, care, potrivit lui ar fi implicat în frauda bancară de la BEM. Procurorul general a solicitat ridicarea imunității în baza autodenunțului primarului orașului Orhei, Ilan Shor.

Imediat după ridicarea imunității, Vlad Filat a fost escortat de către ofițerii CNA la sediul instituției unde a fost reținut pentru 72 de ore.

Ulterior, pe 18 octombrie cu doar câteva ore înainte de expirarea termenului, Judecătoria Buiucani i-a aplicat un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. La 23 octombrie, Curtea de Apel a decis menținerea deciziei Judecătoriei Buiucani.

Pe data de 11 noiembrie judecătorii au acceptat demersul procurorilor anticorupție care au cerut prelungirea mandatului de arest a deputatului PLDM, Vlad Filat cu încă 30 de zile, până pe 14 decembrie, ora 17 și 10 minute.

Din 30 noimbrie, Vlad Filat a intrat în greva foamei din cauza tratamentului degradant și inuman la care este supus în Penitenciarul nr.13.