Partidul Democrat din Moldova își îndeplinește obligațiile asumate în fața cetățenilor. Liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, face trimitere, în acest sens, într-o postare pe Facebook, la intrarea în vigoare a indexării pensiilor, cu 5,3%.

”Luna aprilie începe cu vești bune pentru pensionari. De azi, intră în vigoare indexarea pensiilor cu 5,3%, iar înaintea sărbătorilor pascale, pensionarii și beneficiarii de alocații sociale mai mici de 2.000 de lei vor primi ajutorul de Paști de 600 de lei, așa cum am promis. PDM își îndeplinește angajamentele asumate”, scrie Vlad Plahotniuc.

Amintim că de astăzi peste 690 de mii de persoane vor primi pensii mărite cu peste cinci la sută, după ce Guvernul a aprobat, prin asumarea răspunderii, modificarea formulei de indexare a pensiilor. Pensiile sunt majorate în conformitate cu media creşterii preţurilor pentru ultimii trei ani, iar suma indexării este de aproape 2 ori mai mare decât după formula veche.

Din data de 1 ianuarie, pensiile au mai fost majorate cu 10 la sută, pentru persoanele cu venituri mici, ceea ce înseamnă o creștere de peste 15 la sută în acest an.

Totodată, peste 610 mii de persoane care primesc pensii sau alocaţii mai mici de două mii de lei vor beneficia de ajutorul unic de Paști, în valoare de 600 de lei. Peste 400 de mii sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă, iar ceilalți primesc pensii de dizabilitate, pensii de urmaș sau alocații sociale de stat.