Vizitele Maiei Sandu la Consiliul Atlantic sunt plătite de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc. La această concluzie a ajuns bloggerul Eugen Luchianiuc, în baza unei investigații publicate de Ziarul de Gardă. Publicația a scris că toate programele pentru Moldova ale Consiliului Atlantic sunt plătite de către milionarul Vaja Jhashi, apropiat de Plahotniuc.

În același timp, Consiliul Atlantic o susține pe Maia Sandu. Șeful PAS a avut mai mult plecări în SUA, unde s-a întâlnit cu diferiți politicieni americani, cu suportul celor de la Consiliul Atlantic. Dacă e să urmăm logica Ziarului de Gardă, întreg programul Maiei Sandu din SUA este plătit din banii lui Plahotniuc, lasă să se înțeleagă bloggerul.

În susținerea afirmațiilor că organizația de peste ocean cooperează activ și cu exponenții puterii, dar și cu cei ai opoziției, Luchianiuc prezintă pe blog mesaje de pe twitter ale vicepreședintelui executiv al Consilului Atlantic, Damon Wilson, despre discuțiile cu Tudor Ulianovschi, Andrian Candu și Maia Sandu.

Luchianiuc mai spune că şi fostul premier Ion Sturza a beneficiat de serviciile Consiliului Atlantic, cu care, ulterior, s-ar fi lăudat.

În acelaşi material, Eugen Luchianiuc taxează lipsa de consecvenţă şi luciditate a liderului PAS, Maia Sandu, dar şi a presei afiliate acesteia. “Ei văd doar ceea ce li se arată și pentru ce li se plătește”, a conchis Luchianiuc.

Consiliul Atlantic al SUA este un think-tank în domeniul afacerilor internaţionale, fondat în 1961, unul dintre cele mai importante foruri de promovare a rolului constructiv şi angajamentului comunităţii transatlantice în afacerile internaţionale.

Screenshot_2

Screenshot_3

Screenshot_4

Screenshot_5

Screenshot_6