vlad-plahotniucPrim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, vorbește în cadrul unui interviu pentru Unimedia despre situația din PCRM. „Ceea ce pot să vă spun, la prima vedere, pentru că abia de două zile am revenit în țară și nu am avut timp să văd tot ce s-a întâmplat, este că excluderea lui Tkaciuk, Petrenco și Munteanu nu e cel mai bun lucru care trebuia să se întâmple. Asta din punctul nostru de vedere, al PD, și probabil al partidelor din Coaliție. O să vă explic de ce.

 Aceste trei personaje au devenit tot mai influente în PCRM, în special în ultimul an, iar acest lucru s-a văzut în gafele uriașe pe care le-au făcut comuniștii, eșecuri după eșecuri, revoluții de catifea și moțiuni stupide. Eu aș fi preferat un PCRM în care cei trei să rămână la fel de influenți, asta ar fi fost calea sigură spre distrugerea partidului. Deci cei care se bucură că aceștia au fost eliminați, nu iau în calcul un lucru foarte important: Voronin a dat lovitura și a ieșit întărit din asta, el își curăță strategic partidul și, din păcate, am senzația că nu a făcut altceva decât să și-l consolideze și să-și întărească poziția în partid”, mai spune sursa.

Prim-vicepreșdintele PD spune că cei trei ar fi avut planuri: „Să nu va imaginați că Voronin i-a exclus doar pentru că au gura mare și au făcut prostii, ei au și pretenții foarte mari și era evident că vor pretinde să-și pună oamenii lor pe lista. Iar lupta asta, dacă ar fi început înainte de alegeri, ar fi slăbit foarte tare PCRM. Eu cred că Voronin nu a făcut altceva decât să profite că cei trei și-au dezvăluit planurile și să-i deconecteze la timp, până nu-l deconectau ei”.

Sursa – http://unimedia.info/interviu/69.html