Bani pentru reparația și reconstrucția drumurilor sunt, însă, până acum, instituțiile abilitate nu au fost în stare să-i folosească așa cum se cuvine. Constatarea aparține președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și a fost făcută în cadrul briefingului organizat după ședința săptămânală a formațiunii.

Liderul democrat crede că oamenii care nu și-au făcut așa cum se cuvine munca ar trebui demiși din funcții. ”O discuție consistentă am avut-o pe tema drumurilor, unde am constatat că sunt bani de atâția ani pentru acest domeniu, dar instituțiile nu au fost în stare să găsească soluții pentru a-i folosi pentru lucrările de construcție sau reabilitare a drumurilor.

Urmează ca Guvernul să vină cu o analiză în următoarele zile privind soluțiile pentru a putea utiliza fondurile externe pe care le avem pentru drumuri și a începe rapid lucrările. În unele situații s-ar putea să fie nevoie de modificări legislative, în altele s-ar putea să fie nevoie de concediat niște persoane care nu își fac treaba. Cert este că vom face tot ce este necesar pentru a mișca lucrurile în acest domeniu”, a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

O altă problemă discutată la ședința săptămânală a democraților a fost calitatea produselor alimentare de pe piață și, în special, calitatea produselor livrate în instituțiile de învățământ.

”Am primit recent o scrisoare din partea unui grup de părinți unde era descris modul în care sunt livrate produsele alimentare în anumite școli și grădinițe. Am remis petiția instituțiilor abilitate să o analizeze și să acționeze conform legislației Republicii  Moldova. Este un domeniu extrem de sensibil și am cerut măsuri ferme împotriva celor care sunt responsabili de problemele existent”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Liderul democrat a declarat că își dorește o îmbunătățire clară în alimentația copiilor și că va acționa insistent pentru a face ordine în acest domeniu și a proteja sănătatea populației.