Vladimir Cebotari, a fost ales candidatul din partea Partidului Democrat pentru funcția de Primar al municipiului Chișinau, la alegerile locale generale din 20 octombrie. Cebotari însă nu a infirmat sau confirmat informația.

Decizia ar fi fost luată zilele trecute de către reprezentanții PDM, la ședința Organizației teritoriale Chișinău a Partidului Democrat. Cebotari este însă citat de Ziarul de Gardă cu declarația că nu a infirmat sau confirmat informația.

„Noi nu ne grăbim să confirmăm sau să infirmăm această informație pentru că avem un plan al nostru de comunicare. Nu pot să spun nici una, nici alta. Nu vreau să anticipez anumite lucruri. Am convenit cu colegii că vă vom comunica mâine sau poimâine”, susține Cebotari.

Până în prezent, în cursa pentru funcția de primar al Chișinăului au fost înregistrați oficial Ion Ceban, din partea Partidului Socialiștilor, Andrei Donica, desemnat de către Mișcarea Profesioniștilor „Speranța – Nadejda”, dar și Teodor Cîrnaț, candidat al partidului „Voința Poporului”.

Data de 19 septembrie este ultima zi în care candidații la funcțiile de primar mai pot solicita înregistrarea în cursa electorală.