Taxa pentru obţinerea certificatului de moştenitor va fi de doar 150 de lei. Noul tarif se regăseşte într-un proiect de lege votat în Parlament, în prima lectură. Documentul nu se referă şi la terenurile cu destinație agricolă și terenurile pe care nu sunt amplasate construcții.

„Prin introducerea unei plăți fixe în mărime de 150 de lei pentru un bun imobil pentru care nu există valoare în registrul bunurilor imobile amplasat în localitățile rurale, în sate, în comune, cetățenii nu vor fi nevoiți să comande servicii suplimentare care implică costuri suplimentare doar pentru a obține acest certificat”, a declarat deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, în cadrul şedinţei de ieri a Parlamentului.

Inițiativa reducerii taxelor pentru moştenire a fost anunțată de preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă. „În prezent, cetățenii plătesc la notar și la Agenția Servicii Publice pentru actele de moștenire aproximativ 2.000 de lei, noi am găsit soluții ca aceste taxe să fie reduse”, a declarat Vlad Plahotniuc.