Anul acesta la exerciţii militare Rapid Trident 2019, participă un număr record de 3.000 de militari ucraineni. Printre participanți se află și militarii din Republica Moldova și România.
Exerciţiile militare Rapid Trident 2019 sunt organizate pe fondul relaţiilor tensionate cu Rusia, care s-au amplificat după anexarea Crimeei.
Potrivit comandantului contingentului, căpitanul Ivan Carasiov, în Ucraina, cei 41 de militari din Brigada Moldova fac parte dintr-un batalion internaţional împreună cu militarii armatelor bulgare, române și ucrainene şi execută misiuni incluse în scenariul exerciţiului.
Si militarii  români participă în aceste zile la exerciţiile militare Rapid Trident 2019 organizate de NATO în regiunea Lvov din Ucraina.
Consiliul Alianţei Nord-Atlantice a decis să suspende întreaga cooperare cu Federaţia Rusă. În acelaşi timp am decis să menţinem căile de  comunicare deschise. Au avut aproximativ 10 întâlniri în ultimii 5 ani. Sunt întâlniri difricile în care ambele părţi nu cad de acord cu privire la multe probleme.

Lor li s-au alăturat peste 500 de soldaţi din alte 14 ţări NATO, printre care SUA, Canada, Marea Britanie, Moldova, România, Turcia şi Polonia.

Obiectivul principal al acţiunilor este pregătirea şi antrenarea soldaţilor pentru a răspunde în cazul izbucnirii unui război hibrid.

Exerciţiul militar se va desfăşura pe parcursul a două săptămâni şi se va încheia pe 28 septembrie.