În perioada 23-29 septembrie, Biblioteca Națională găzduiește Zilele Europene ale Patrimoniului, în cadrul acestui eveniment vor fi organizate mai multe acțiuni culturale.

Astfel, pe parcursul acestor zile, în spațiile bibliotecii vor putea fi vizionate mai multe expoziții: expoziția inedită de patefoane și gramofoane în miniatură de epocă, de partituri muzicale vechi, de carte poștală veche europeană, etc. De asemenea, pentru public vor fi deschise expozițiile: “Școala de odinioară”, expoziția de manuale vechi din secolele XIX-XX, „Evoluția cărții în timp și spațiu”, expoziția de ex-librisuri, expoziția pictorilor Ion și Adrian Moraru și cea sub genericul “Artă și Divertisment în Europa”.

Pe 27 septembrie, Biblioteca Națională își va deschide ușile pentru vizitatorii de toate vârstele, oferindu-le un program complex inedit în cadrul Nocturnei Bibliotecilor, ediția 2019, cu genericul “Biblioteca – spațiul de interacțiune și creativitate”.

Zilele Europene ale Patrimoniului în R. Moldova sunt organizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu suportul financiar al Consiliului Europei.