Sărbătoarea Limbii Române, marcată la 31 august, va începe cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor, după care va urma un  omagiu adus Limbii Române, începând cu ora 10., scrie radiochisinau.md.

O dezbatere publică privind corectitudinea limbii vorbite cu genericul: „Celebrarea limbii – între fetiș și relativizare”, va avea loc la ora 11, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare și Sfânt”.

La ora 12 va avea loc premierea câștigătorilor concursului „Dictare pentru fiecare”, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare și Sfânt”. Iar la ora 12 si 30 va fi dezvelită placa memorială Leonida Lari,  pe faţada blocului de locuinţe din str. Nicolae Iorga, 7, unde a trăit poeta.

O ședința festivă a Adunării generale a Academiei de Științe a Moldovei dedicată sărbătorii naționale Ziua Limbii Române se va desfășura la Academia de Științe, cu începere de la ora 10.00.

În cadrul sărbătorii Limbii Române vor fi lansate mai multe titluri de carte /Biblioteca „Onisifor Ghibu”, municipiul Chișinău /ora 15.00/. Tradițional, pe 31 august  are loc vernisarea expoziției-concurs de artă contemporană „Saloanele Moldovei”, la ora 15, la Centrul Expozițional „C. Brâncuși”

În Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc un concert extraordinar dedicat Zilei Limbii Române. Pe scena din centrul capitalei vor evolua Catharsis, Lidia Botezatu şi Radu Dolgan, Ricu Vodă, Orchestra municipală de muzică populară a fraţilor Advahov cu Zinaida Julea, Igor Cuciuc, Igor Rusu, orchestra simfonică condusă de Dumitru Cârciumaru împreună cu Mariana Bulicanu, Ionel Manciu, Vasile Iovu, Tania Cerga, Natalia Barbu, Guz și Alex Calancea Band. Va încheia concertul Alternosfera.